ElenaMariaUusitalo Sosiaalinen sillisalaatti

Kaikki blogit puheenaiheesta Trump

Trumppi on ostamassa Kimin bluffin

Trump on pelastamassa Kimin. Rutiköyhä pikkuvaltio Pohjois-Korea on suuri bluffi. Maalla on pari ydinpommia ja jokunen ohjus, joita se ei pysty ohjaamaan maaliin. Se synnyttää hysteriaa tekemällä ydinkokeita ja ampumalla näitä valmiiksi saamiaan ohjuksi merelle, Japaninkin yli. Luullaan, että se on merkittävä ydinasevaltio, joka on uhka maailmanrauhalle.

Trump ja diili

Katselin Trumpin ja Kim Jong Unin tapaamista telkkarista niinkuin varmaan moni muukin. Pohjois-Korean ja Usan johtajat eivät olleet vielä vähän aikaa sitten edes puheväleissä. Nämä kaksi johtajaa ovat molemmat voimakastahtoisia ja ovat uhkailleet toisiaan, eikä oikein tiedetty mitä tästä tapaamisesta seuraa.  

Saako Trump Kimistä uuden kaverin?

Ketkä ovat Trumpin kavereita?

Israelin pääministeri on yksi kaveri.

Putin on oikein hyvä ystävä.

G7- kokouksesta ei lisää kavereita Trumpille löytynyt.


Nyt Trump kokeilee että jospa Kimin kanssa onnistuisi.

Toivotan hänelle onnea tässä pyrkimyksessä.


Trumpin charmi ei ole oikein purrut Euroopan mahtinaisiin Theressa Mayhun  ja Angela Merkeliin.

Roturealistit: Voittamassa Merkittävän Sananvapaus Kamppailun Twitteriä Vastaan

Mihin voi nykypäivänä politiikassa luottaa? No tietenkin siihen, että Amerikan liberaalit ovat moraalisesti opportunistisia. Tuomari määräsi korkeimmassa oikeudessa, että Trumpin Twitter seinä on nyt julkinen foorumi: "Public forum"*1. (Myöhemmin jutussa julkinen foorumi). Tämä tehtiin sen vuoksi, että lähinnä liberaalit journalistit halusivat estää Trumppia ”bannaamasta” heitä twitter seinältään.

 

Tässäkö syy Iransopimuksen purkamiseen?

Kuten Irwin lauloi aikanaan: raha ratkaisee.

Trumpin suurimpiin kampanjalahjoittajiin kuului kolme miljardööriä jotka haluavat "laittaa Iranin ruotuun" sotilaallisesti.

Trump oli ilmeisesti luvannut heille että jos hänet valitaan Iransopimus puretaan.

Kyseiset herrat ovat Sheldon Adelson, Bernard Marcus ja Paul Singer.

https://lobelog.com/three-billionaires-paved-way-for-trumps-iran-deal-wi...

Trump ja Eurooppa riidoissa – paitsi Suomi ja Ruotsi

# Liput hulmuavat taas kevätilmassa Eurooppa-päivänä. Ovatko Euroopan asiat todella niin hyvin, että tällainen hehkutus on paikallaan? Kiistakysymyksiä riittää. Myös suhteet Trumpin Yhdysvaltoihin ovat Nato-kustannusten ja Iranin ydinsopimusriidan vuoksi alamaissa.

   Samaan aikaan Suomi, Ruotsi ja Yhdysvallat ovat allekirjoittaneet juhlallisesti yhteisen puolustusjulistuksen Washingtonissa. Uskomatonta mutta totta. Tämä ei ole mikään valeuutinen.   

Trumpille rauhanpalkinto?

Luin iltasanomista uutisen jota en olisi koskaan uskonut näkeväni: Trumpille ehdotettaneen Nobelin rauhanpalkintoa historiallisesta Koreoiden sodan  lopettamisesta, ja vielä aika monelta eri taholta. Vieläpä CNN:n politiikan toimittaja. Sitten se uutinen oli vielä iltasanomissa, en tiedä kumpi oikein tuntui uskomattomammalta?

Mitäpä jos Trump ja Putin kimpassa

Trumpilla oli bisneksiä Venäjällä ennen presidenttiyttä ja Trump nautti siellä vieraanavaraisuutta, jota kuvattiin. Jos näin on. niin Trump on Putinin peukalon alla ja tekee ymmärrettäväksi sen, että Venäjä sekaantui USA:n presidentin vaaliin.

Trumpin haukat

Arvioin ennen Trumpin vaalivoittoa, että voittaessaan vaalit Trump joutuu vaikeuksiin syvän valtion kanssa. Mahdollisia skenaarioita Trumpin epäonnistumisesta presidenttinä minulla oli kaksi: Hänet syrjäytetään pikavoittona nopeasti yleisen mielipiteen voimalla tai myöhemmin Yhdysvaltojen joutuessa vaikeuksiin tehdään Trumpista varoittava esimerkki globalisaation vastustamisen ja kansallismielisyyden vaaroista.

Olisiko aika tuoda joukot kotiin Afganistanista?

Suomessa on kiistelty värikkäästi siitä, voivatko viranomaiset palauttaa turvapaikanhakijoita sotaa käyvin maihin. Pakkopalautuksia vastaan osoitettiin näkyvästi mieltä Loviisassa, jossa yhdeksän henkistä irakilaisperhettä uhkaa karkotus. Mukana mielenilmauksessa oli merkittäviä oppositiopuolueiden poliitikkoja.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä