ElenaMariaUusitalo Sosiaalinen sillisalaatti

Kaikki blogit puheenaiheesta Avaruussota

Trumpin päätös ei militarisoi avaruutta - se on tehty jo 1950-luvulla

Tänään uutisoitiin presidentti Trumpin päätöksestä perustaa USA:lle uusi US Space Force puolustushaara vastaamaan sotilaallisesta avaruustoiminnasta. Koska kyseessä on USA ja Trump on odotettavissa refleksiivistä kritiikkiä avaruuden militarisoimisesta ja asevarustelun kiihtymisestä. Ihmisen avaruuden käyttö on kuitenkin alusta alkaen ollut pitkälti sotilaallista.

EU:n puolustusrahasto on hyvä idea - Suomella ei ole yksin varaa satelliitteihin

Komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen kävi markkinoimassa ideaa EU:n yhteisestä puolustusrahastosta. Rahasto on hyvä idea, etenkin satelliitit tarjoaisivat kapasiteettia josta Suomi on riippuvainen jo nyt ja joita Suomella ei ole varaa yksin hankkia. Kansainvälinen yhteistyö on tällä sektorilla ainoa vaihtoehto. Avaruuden sotilaallinen käyttö ei ole pienellekään maalle scifiä vaan elinehto.

Avaruussotaa Syyrian taivaalla - suurvallat testaavat valvontajärjestelmiään

 

Iltalehti totesi tänään (21.12.2015), että

On paradoksaalista, että Isisin harjoittama kiihtyvä terrori on kuitenkin yhdistänyt aiemmin riitaisia Syyrian sisällissodan "ulkopuolisia osapuolia" kuten Venäjää, Ranskaa ja Yhdysvaltoja. Nyt jokaisen maan ykköstavoitteena on kukistaa Isis.”

http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/2015122020860185_pk.shtml

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä