ElenaMariaUusitalo Sosiaalinen sillisalaatti

Tässä lisää bannattavaa

Lukekaa tämä blogi nopeasti, ennen kuin Uusi Suomi poistaa sen, kuten  se poisti Anne Soimajärvenkin blogin.

http://www.lokakuunliike.com/anne-soimajaumlrven-blogi/suomalaisen-lapse...

Elämme  Suomessa, jossa on sanavapaus, perusoikeus, jota ei voi ennakolta rajoittaa. Jälkikäteen kylläkin, mikäli rajoitus perustuu säädettyyn lakiin, mikäli  rajoitus on tarkkarajainen, on sisällöltään selkeä, noudattaa suhteellisuusperiaatetta, on yhteiskunnallisesti merkittävää etua ajava, ja edelleenkään ei riko ihmisoikeussäädöksiä.

Anne kirjoitti Oululaisesta perheestä, josta vuosi sitten haettiin Oulun lastensuojelun toimesta, poliisien avustamana, huostaan kaksospojat. Netissä levisi tuolloin video tapahtumien kulusta. Videolla nähtiin, ettei perheessä ollut välitötä vaaraa. Siitä nähtiin myös, että pojat vastustivat rankasti pois vientiään.  Tämä video kuvattiin perheen kotona ja pihamaalla. Sillä haluttiin osoittaa mielivaltaa, jota viranomainen käyttää perhettä kohtaan ilman päteviä perusteita. Viranomainen puuttuu henkilöiden vapausoikeuksiin, vaikka perusteltua syytä moiseen toimintaan ei siis ole.

Anne kertoi blogissan myös, mitä pojille kuuluu tänään. Perhe itse on kertonut vuoden kuluessa kuulumisiaan julkisesti netissä, mutta tässä foorumissa niiden kuulumisien referoiminen on siis kiellettyä. 

Pojat ovat sijaishuollossa, perhesijoituksessa. Pojat ovat kertoneet, että eivät viihdy siellä. He ovat kertoneet että heillä ei ole hyvä olla. Perhe on kertonut, että tapaamisia on rajoitettu. 

Pojat ovat kertoneet itse, että heitä on kiusattu henkisesti ja fyysisesti sijaishuollossa. Tässä(kään) asiassa ei ole mitään kunniaa tai yksityisyyden suojaa loukkaavaa. Blogistin toteamus perustuu poikien kertomaan, jolloin kansalaisjournalistilla on oikeus se kertoma referoida. Vai aikooko joku nostaa syytteen vajaavaltaisia ( alaikäisiä) kaksospoikia vastaan heidän sanomisistaan?

Kunnianloukkauksen tunnusmerkistö täyttyy, mikäli annettu tieto on perätön. Totuuden puhumisesta ei saa sanktioita. Toisekseen, ketä on loukattu? Annen blogissa kun mainittiin ainoastaan "sijaisperhe", siinä ei mainittu yhtään Mikkolaa, Anttilaa tai Uusitaloa. 

Anne siis referoi kaksospoikien kertoman sijaisperheensä tekemisistä. Niin olisin referoinut minäkin. Perustuslaki koskee kaikkia, perusoikeuksia ei voida rajoittaa iän perusteella. Erikseen mainitaan lasten oikeus vaikuttaa itseään koskeviin asioihin. Lasten kuulemisesta ja heidän mielipiteensä  erityisestä huomioimisesta on velvoitteita lastensuojelulaissa. Lapsikin on asiakas, joten sama kuulemisen ja huomioimisen velvoite löytyy asiakkaan oikeuksista sosiaalihuollossa, hallintomenettelystä jne jne jne. 

Mutta viis näistä, sanoo Oulun virkamieskunta ja Uuden Suomen ylläpito? 

Ai niin, vedotaan tuttuun ja turvaisaan salassapitoon. Ai niin siihen, joka väistyy asiakkaan tuodessa oman salassapidettävän asiansa julki. Koominen ajatus, että viranomainen voisi vedota asiakkaansa yksityisyyden suojaamiseen tai kunniaan ja estää asiakasta itseänsä kertomasta omasta asiastaan? Perhe on kertonut vuoden mittaan lähes päivittäin kuulumisiaan julkisesti. Mistä siis revitte kitisemisen aiheenne, kun kaikki ovat jo vuoden seuranneet perheen tilanteen etenemistä päivittäin netistä? Vai joko taas ryhdytte itkemään, että joku sossuistanne on saanut trauman?

Mitäs ryhtyi sossuksi ilman, että opiskeli lain siltä osin, kuin siinä kerrottiin oikeudesta arvostella julkisessa virassa olevaa viranomaista? Voi voi.

Minulle tulee lähinnä fiilis, että ainoa asia, mitä tässä halutaan estää, on maamme viranomaisten rikosluontoisen toiminnan julkitulo. Halutaan ylläpitää mielikuvaa siitä, että kaikki toimii hyvin ja oikein ja että Suomi on oikeusvaltio. 

Harmiksenne voin kertoa, että yritys hyvä kymmenen. Tuskin tulee onnistumaan,  siinähän sensuroitte, poistakaa vaikka koko profiili!

Minusta on naurettavaa, tekopyhää, epäeettistä ja moraalitonta rajoittaa sananvapautta perusteetta. Yhteiskunnassa, jossa väitetään olevan kansanvalta, demokratia ja ihmisoikeudet.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Sauli Harju

Itse joutuin Oulussa sairaalan tarkkailuosastolle koska mua pieksettiin koulussa. En anna ikinä anteeksi sitä vääryyttä mitä mulle tehtiin. Ne kiusaajat ei ikinä joutunu vastuuseen vaikka sitä väkivaltaa kesti 7 vuotta.

Jouni Kuokkanen

Toimituksen poiminnat