ElenaMariaUusitalo Sosiaalinen sillisalaatti

EI JAETA!!!!


Löysin uutisen:
 

http://www.stara.fi/2014/10/05/ismo-tuominen-haluaa-kieltaa-facebookin-j...


Viranomaiset haluavat kieltää facebookissa jakamisen. Koska kansa ryyppää muuten itsensä siihen kuntoon, että Sote-uudistuksen myötä tuleva palveluiden katoaminen kauemmaksi synnyttää jumalattomat taksijonot valtaväylille. Eihän kännissä saa ajaa.


Samalla syntyy valtavia kustannuksia, koska päihdehuollon resursseja on lisättävä huimasti. Suomi menee konkurssiin alta aikayksikön.


Tämä on siis vallattoman kansalaisen hyväksi suunitteilla oleva rajoitus, joka menee takuulla läpi, sillä ovathan suomalaiset tunnetusti kilttiä ja taipuvaista kansaa. Me ymmärrämme viisaudessaan Jumalasta suraavia viranomaisia. He ajatelevat meidän parastamme aina ja kaikessa.


Nyt siis facebookissa ei kohta jaeta. Nappi on pian historiaa. Valitettavasti Sosiaali - ja terveysministeriön hallitusneuvos Ismo Tuominen ei kerro uutisen yhteydessä, miten hän ajatteli estää ihmisiä käyttämästä kopioi ja liitä- toiminnon tietokoneen käytössä. 
Ehkä Ismo miettii jo yhteydenottoa tietokoneiden valmistajiin ja ehdottaa, että koneista poistetaan ohjelmoinnit, joilla kopioiminen mahdollistuu. Samalla on syytä poistaa kamerat, ja print screen kuvien ottomahdollisuus. Muuten joku poikkeuksellisesti älykäs perusmaukka ryhtyy käyttämään tätä porsaan mentävää aukkoa ja postaa kuvan oluttuopista.


Ajattelin, että neuvon Ismoa hiukan, sillä ei se pelkkä jakonapin poisto ole riittävää. Täytyy tehdä edellisten lisäksi vähintään seuraavia toimenpiteitä:


Kuten aikanaan tehtiin televisiokanavien kanssa- kaikkien oli pakko hankkia digiboxi -niin nyt tehdään samalla tavalla tietokoneiden kanssa. Estetään kaikkien vanhojen koneiden toiminta, jolloin kansalaisten on hankittava uudet, jakomahdottomat koneet.


Tämän jälkeen on uusittava myös kansalaisten verkkopalelut. Koska emme voi enää kopioida verkossa, on palattava takaisin aanelosiin. Näin työllistämme mm. liudan uusia Kelan tätejä ja setiä vastaanottamaan niitä aanelosia. Sama homma täytyy tehdä työvoimatoimistossa, verovirastoissa, sosiaalitoimessa ja terveydenhuollossa.  Niin, ja paperiteollisuutemme lähtee uuteen nousukiitoon! Kun jakaminen somessa päättyy, ryhtyy kansa lukemaan jälleen paperilehtiä.


Kenties pääsemme tällä keinolla takaisin kolmen A.n ryhmään luottoluokituksessakin.


Parasta tässä on se, että jakonapin poistuessa facebookista me saamme jälleen lukea normaalista elämästä. Tylsät uutisoinnit ja yhteiskunnalliset, turhat keskustelut jäävät pois kokonaan. Kuka nyt jaksaisi referoida päivityksiinsä, mitä luki Iltasanomista? Ei kukaan. Joten tyydymme kertomaan, että syömme tänään nakkikastiketta ja pottumuusia. Kunhan muistamme, ettemme mainitse nakkien olevan Lidlistä.


Ismon on hyvä muistaa myös eräs toinen asia, nimittäin televisio. Katselin juuri pari vanhaa jaksoa sarjasta "Kumman kaa". Siinä kaksi, vieläpä viranomaistahoa edustavaa naista, opettaja ja terveydenhoitaja joivat jossakin Eino nimisessä kapakassa ilmaista viinaa. Oli "punkkuu, kaljaa, siiderii, viskii..." ja nämä naikkoset joivat aika paljon. 
Poikani käveli ohjelman aikana olohuoneen poikki ja meni vessaan, takuulla näki. Meillä kun tuo vessa on sijoitettu siten, että sinne on kuljettava olohuoneen poikki. Rakennussuunnittelulle tulee siis myös tulevaisuudessa asettaa uudet kriteerit siten, ettei vessa sijaitse yhdessäkään asunnossa television sijoituspaikan lähellä. Ymmärrätte varmasti siellä STM.ssä, että moinen viinanhuuruinen, aikuisille suunnattu sketsiohjelma saattaa vaurioittaa lapsen henkistä kehitystä? 


Vielä kiinnittäisin huomionne ministeriössä kauppojen tuotehyllyihin juomapuolella. Siellä on, ainakin meidän lähikaupassa YHDELLÄ JA SAMALLA käytävällä sekä mehut - että oluet ja siiderit!!! Herra siunaa sentään, tupakat menivät kaappeihin piiloon jo aikoja sitten, mutta entäs tämä alkoholi? Se on näkyvillä ja isosti. Pienet lapset ovat valikoimassa pillimehujaan ja saamassa mainontavaikutteita. Siinä sitä kasvetan kohti varhaisteiniyttä ja ensimmäisiä kännikokeiluja vain ja ainoastaan siksi, että kukaan ei puutu kauppojen tuotesijoitteluun!


Mutta pääasia on nyt tämä hyvä alku. Että lopetetaan se saamarin jakaminen. Kyllä nämä muut ehtii siinä sitten jälkilöylyinä käsitellä. Hyvä hyvä. Vielä viimeisenä mutta ei suinkaan vähäisimpänä ehdotan, että voisikohan sitä harkita äidinkielellistä korjausliikettä? Jos alkoholista puhuminen olisi kokonaan kielletty, kiellon valvominen olisi hankalaa tai jopa mahdotonta. Voisimme kuitenkin harkita sanojen kalja, viina, alkoholi, jne poistamista kielestämme kokonaan ja korvata nämä sanat jollakin muulla. 


Voisimme sanktioida näiden vanhojen sanojen käytön ja perusopetuslakiin lisättäisiin velä pykälä, jossa uusia ekaluokkalaisia opetettaisiin näillä korvikesanoilla. Tällä tavoin koko alkoholikäsite katoaisi maastamme yhden sukupolven aikana.


Suomi olisi alle 50 vuodessa täysin raitis maa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat