ElenaMariaUusitalo Sosiaalinen sillisalaatti

Mamuja ja maan tapoja

 


Nato tekee maahanmuuttoa tänne eikä pääministeri muista, miksi siitä unohdettiin kansalle kertoa. Mutta ei se nyt mikään ongelma ole. Ongelma on ihan muualla.


Ongelma on kaduilla hiljakseen eteenpäin vyöryvissä hyökkäysvaunuissa, jotka maksaa sossu.


Se nyt on pikkujuttu, että täältä jaettiin jokunen miljardi Kreikkaan. Iso juttu on se, että korkeassa asemassa olevalle virkamiehelle joku soittaa puhelimella ja ihmettelee, miksi maahanmuuttajalla on uudet lastenrattaat.

 
Olen viljellyt usein sanontaa, että maailmassa on kaksi asiaa, jotka eivät koskaan lopu. Toinen on paska ja toinen on idiotismi. Paskaa meillä jo on, onhan meillä Talvivaara, ja idiotismi ilmenee huipussaan aina, kun puhutaan maahanmuuttajista.


Lieksassa kaivellaan jo roskapönttöjäkin siinä toivossa, että niistä löytyisi vaikkapa kuitti maahanmuuttajan ostoksista. Koska missään nimessä ulkomailta tänne tullut ei voi olla mikään muu kuin meidän verorahojemme suurkuluttaja.


Maahanmuuttajiin suhtautuminen taitaa olla suoraan verrannollista ihmisen älykkyysosamäärään... 

Jos tänne tulee kunnon sakemanni töihin niin mikäs siinä, se ymmärtää, että kalja on hyvää ja se on valkoinen. Mutta jos tänne tulla tupsahtaa Maraboun suklaan värinen kaveri tai mikä vielä kamalampaa, täysin musta,  niin oksat pois ja pala latvaa.


Viis siitä, onko syrjintä kielletty ja onko olemassa uskonnonvapaus tai sananvapaus tai liikkumisen vapaus... jos tulee Suomeen niin täällä perkele lauletaan suvivirsi ja otetaan se rätti päästä jos meinataan olla ja elää.
Meistä suomalaisista on syytä ottaa oppia, että pääsee samalle tasolle kuin me. Se on sitä kaikkein parasta sopeutumista.


Tässä maassa vallitsee tasa-arvo miesten ja naisten kesken. Se meinaa, ettei täällä alisteta omaa akkaa. Jos nyt lauantaisin vähäsen parisuhdetta setvitään virkavoimin niin sitä ei lasketa, se kuuluu kulttuuriin. Mutta siis mitään kotiin jääviä, sossun rahoilla kustannettuja rattaita työnteleviä äitejä täällä ei tarvita. 


Suomen kieli täytyy opetella. Me emme ala täällä mitään sönkötystä kuuntelemaan. Täällä puhutaan selvää suomea. Poikkeus voidaan tehdä lauantaisin, kun täytyy saada kebab aamuviideltä. Toisaalta ei meidänkään puheesta silloin juuri selvää saa, mutta se kuuluu niin ikään kulttuuriin.


Suomessa omat asiat eivät kuulu muille eikä itselle toisten asiat. Se sopii muistaa. Niin että pitäkää se hajurako, sekin kuuluu kulttuuriimme. Puhutte vain jos on asiaa, ettekä ala tehdä tuttavuutta jossakin kaupan kassalla. 


Täällä ei likistellä naisia eikä vallankaan väkisin. Ja muutenkin olisi suotavaa tuoda mukanaan ihan omat naiset, eikä ryhtyä riiamaan meidän likkoja. Jos nyt jokunen peräkammaripoika on hakenut hätäpäissään eukon Thaimaasta, niin ei siitä mitään johtopäätöksiä tule vetää! Ja jos joku erilainen äiti sattuu telkkarissa toteamaan, että ei treffaile kuin Afrikkalaisia miehiä, niin tulee ymmärtää, että sen ohjelman nimihän on nimenomaan "erilaiset äidit". Varmaan jonkin päävamman lopputulosta siis sekin sitaatti.


Kakaroita ei sitten Suomessa saa pieksää, menikö jakeluun? Täällä on hyvä ja tarkka lastensuojelu, joka puuttuu kyllä asiaan heti, kun nimetön naapuri tekee ilmoituksen teiltä kuuluvasta itkusta. 


Töihin pitää mennä ja veroja täytyy maksaa. Jos ette muuta keksi niin perustatte pitserian. Suomalaiset ovat verorehellistä kansaa ja täällä kukaan ei kierrä veroja. Eivät edes ministerit.


Pukeutukaa järkevästi julkisilla paikoilla. Täällä ei ole tapana "pukeutua" kuin linnan juhliin ja sinnekkin väärin. Tuulipuku on varmin vaihtoehto ja toiseksi  varmin on nyppyinen fleecetakki ja 80-luvun kivipestyt farmarihousut. Näyttää meinaan pikkuisen epäilyttävältä, että päällänne on hyväkuntoiset kuteet, jos kerran väitätte olevanne pakolaisia.


Opetelkaa syömään sikaa. Vaarinikin sanoi aina, että läski on ruokaa ja muut on maustehia. Piste.


Ennen kuin laitatte jälkikasvunne kouluun niin opettakaa niille suvivirsi. Suomalaiset eivät ole niin jäyhää kansaa, kuin väitetään. Meillä on herkkiä kohtia, joihin ei pidä mennä sörkkimään.


Jos saatte turpaanne keskikaupungilla niin ymmärtäkää, että se kuuluu kulttuuriin. Niin saa moni suomalainenkin.


Opetelkaa ryyppäämään. On huuhaata, että alkoholi tuohaisi aivosoluja. Lauantai-iltaisin näkemänne outo käytös ei liity mitenkään alkoholiin, se kuuluu kulttuuriin.  Viinan juominen ei ole myöskään uskonnon vastaista. Nooakin ryyppäsi ja Jeesus teki viiniä vedestä.


Liikaa ei parane suomalaistua. Eikä vallankaan suomenruotsalaistua, nehän omistavat jo muutenkin melkein koko länsirannikon. Toisin sanoen pysytte korkeintaan keskiluokassa ettekä ryhdy ostelemaan tontteja tai rakentelemaan huviloita tänne. Riittää, että omistatte lastenrattaat. Siksi toiseksi kulttuuriimme kuuluu myös kateus ja se menee kiimankin edelle.


Naapureita ei sitten täällä kuulu autella. Niitä kuuluu kyylätä. Mitä ne tekevät, mihin aikaan ja kenen kanssa. Järjestyssääntöjen rikkojia nootataan ilmoitustauluilla nimettömillä viesteillä. Suoraan ei saa mennä ovikelloja soittelemaan, etenkään lauantaiehtoisin. 


Puhuminen ja muu ulospäin suuntautuneisuus on syytä pitää sallituissa rajoissa. Eli ei kovaäänistä keskustelua eikä käsin elehtimistä. Nauraminen ja etenkin itkeminen on täällä hermoheikkouden merkki ja sellainen ainainen raajojen heilutteleminen luo mielikuvan tasapainottomasta ihmisestä. Eikä joka paikassa tarvitse iloisesti laulaa taikka tanssia. Eikä vallankaan kirkossa! Nyt ollaan Suomessa ja semmoinen ei kuulu kulttuuriin.


Olen kuullut, että Suomi järjestää maahanmuuttajille sellaisia kursseja, joiden tarkoitus on auttaa sopeutumaan Suomeen. Opettavat täyttämään muka hankalia Kelalomakkeita sun muita. Neuvovat kielen opiskelussa ja työnhaussa ynnä muussa. Vissiin ne opettavat näitä kulttuuriasioitakin siellä?


Ei kai niitä kursseja muuten vain maksa valtio?!? Meidän verorahoilla?!?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Markus Toivonen

käsitit aivan oikein. tuommoset ahdasmieliset ihmiset harvoin näkevät kokonaiskuvan maahanmuutosta. anna minä väännän rautalangasta:
ei sählämi/neekeri: hyvä maahanmuuttaja.
sählämi/neekeri: huono maahanmuuttaja.

Mene käymään jossain euroopan monista maahanmuuttajagetoista. vietä siellä lomaa viikko. katsotaan selviätkö hengissä tai terveenä takaisin. sitten voit miettiä uusiksi kantaasi.

Toimituksen poiminnat