ElenaMariaUusitalo Sosiaalinen sillisalaatti

Veli kääntyy veljeä vastaan

 

 

 

Äidiltä vietiin salaa lapset Porissa sosiaalivirkailijoiden harhauttaessa äitiä. Tehtiin kiireellinen sijoitus vastoin lakia.

 

Toiselta äidiltä vietiin lapsi harhauttamalla oikeutta, eikä lasta ole palautettu äidille. Lakia rikottiin.

 

Oulussa on huostaanotettu kolme lasta, joiden huostaanoton perusteet eivät täyty. Huostaanotot ovat siis laittomia.

 

Tampereella pahoinpideltiin lapsi. Kukaan ei tunnu ottavan siitä vastuuta. Pahoinpitely on rikos.

 

Näistä tapauksista kirjoitetaan sosiaalisessa mediassa ja lehdissä. Se on hyvä asia. Suomessa viranomainen ei noudata lakia suinkaan aina. Se on asia, johon pitää puuttua. Siihen voidaan puuttua ainoastaan tuomalla tapaukset julki, tekemällä yhteistyötä ja vapaaehtoistyötä sen eteen, että me, kansalaiset, uhrit, koko farssin maksajat, saamme aikaan muutoksen.

 

Mutta mitä me teemme? Menen minne sivustolle tahansa lukemaan kommentteja niin huomaan, että harva ymmärtää, mistä on oikeasti kysymys: lain noudattamatta jättämisestä. Tapaukset ovat oikeusmurhia. Ihmisoikeusrikkomuksia. Siitä on kysymys.

 

Kun Oululaisten kaksosten huostaanottovideo levisi internettiin, kommenteissa pohdittiin tallenteen ulkopuolella tapahtuneita oletettuja asioita. Reviteltiin oletuksia kaksospoikien kotioloista. Arvosteltiin isää kuvaamisesta.

 

Videon tarkoitus oli osoittaa videolla tapahtuva rikos. Viranomaisen tekemä rikos.

 

Kipeän asian julkituojaa ei taputella olalle ja kehuta rohkeudesta. Ei, häntä arvostellaan asiasta, joka ei ilmene muualla, kuin arvostelijan omissa päätelmissä ja mielikuvituksessa.

 

Jos jutussa käsitellään oikeudenkäyntivirhettä, ryhtyvät ihmiset arpomaan, oliko jutun henkilö rakastunut vai ei.

 

Ihan samalla tavalla, kuin ne paljon parjatut sossutkin tekevät. Pitäytyvät epäolennaisissa asioissa näkemättä itse asiaa.

 

Kun äiti tuo julki lapsensa pahoinpitelyt kouluaikana, ryhtyvät ihmiset spekuloimaan, onko lapsella neurologisia ongelmia.

 

Äitiä, joka huutaa apua saadakseen oikeuden toteutumaan tällä hetkellä Porissa, arvostellaan myös. Koska hän on nainen ja kertoo lasten isän olleen väkivaltainen.

 

Alkaa sukupuolten välinen nuijasota: puhuuko äiti totta, entäs jos hän onkin valehtelija ja vieraannuttaja? Isiähän ne aina ovat, joita lapsesta vieraannutetaan! Sossut uskovat aina äitejä! Niin, mutta on niitä hirveitä isiäkin!

 

Isät kertovat omia kokemuksiaan ja äidit omiaan ja riitelevät siitä, milloin minkäkinlainen tapaamissopimus tulee tehdä ja koska lapsen tapaamiset ovat reilut ja tasapuoliset. Unohtavat jutun lapset kokonaan, kun on niin perkeleellinen tarve saada se viimeinen sana.

 

Hyvät ihmiset, ei kusipäisyyttä voi sitoa sukupuoleen.

 

 

 

Miten ihmeessä te oletatte, että tällainen kinaaminen ja syyttely edistää yhtään mitään? Päinvastoin. Jos jokainen, joka kertoo tarinansa, lynkataan myös omiensa joukossa, teemme vain palveluksen kaikille niille lakia nudattamatta jättäneille viranomaisille. Vähennämme omaa uskottavuuttamme. Siinä kaikki.

 

Jos meillä ei ole, kuin oma itsekäs, subjektiivinen näkemyksemme asioihin, meidän ei kannata jatkaa taistelua.

 

Miksi ihmisellä on niin suunnaton halu ja tahto kuvitella pahaa ja uskoa siihen? Kuvitella, että jokaisen kertomuksen takana on katkeruus ja kosto: ”Sossu vei lapseni, haluan siis haukkua sossuja, tekaisempa tarinan, joka vähän riipaisee niin saavat kuulla kunniansa! Ja samalla haukun myös exäni, anoppini, naapurini ja pari entistä heilaani!”

 

Ihanko oikeasti? Emmekö me parempaan kykene? Tämän verranko meillä on luottoa lähimmäiseen?

 

On ymmärrettävää, että viranomaisia puoltavat tahot arvostelevat uhreja. Ja tahot, jotka uinuvat vielä siinä harhassa, että Suomi on oikeusvaltio.

 

On ymmärrettävää, että jokainen hiiltyy joskus ja sanoo mitä sylki suuhun tuo. Olen syyllistynyt siihen itsekkin.

 

Mutta se, että väärinkohdellut, joiden tulisi ymmärtää, mistä on kysymys, kääntyvät toisiaan vastaan, on häpeällistä.

 

Tämän jutun pointti on se, että ellemme me kykene pysymään asiassa vaan pohdimme asioiden sivuseikkoja ja mellastamme niistä, voimme yhtä hyvin lyödä hanskat tiskiin.

 

Mitä talvisodasta olisi tullut, jos suomalaiset sotilaat olisivat ampuneet toisiaan?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Tiina Sairanen

ELENA! Puhut kuin minun suullani, olen "syyllistynyt" kaikkeen tuohon ja varmaan sossujen mielestä enempäänkin. Minusta on tehty melkoinen rikosromaani...tekijöinä Joensuun sossut ja heidän esimiehensä. Tästä saisi oivan jännityselokuvan aikaiseksi.

"Sul on mun luonto"! Jatka samaa rataa, nyt puheista tekoihin. Olen itse jo aloittanut teot, menemällä tänään kiusatun poikani kouluun kolmeksi tunniksi leikkimään koulutarkastajaa. Kynä savuten tein muistiinpanoja, jotka annan eri tahoille, myös rehtorille ja opettajalle, kun pidetään palaveria kohta lapsestani.

Tuen myös täysillä muita kaltoinkohdeltuja perheitä, vaikka omaa teiniä 14v.ollaan hillittömästi huostaamassa HYVÄSTÄ PERHEESTÄ! Nykyinen huostapaikka Lehmossa on suoraan kauhujen talosta! Ja hirviöbisnesjohtaja valehtelee minulle päin naamaa puhelimessa, parit puhelunauhoitukset tallessa jatkokäsittelyä varten, kaikki...IHAN KAIKKI TULEE JULKISEKSI!

Toimituksen poiminnat